Nog twee nachten slapen en het EK veldlopen staat op de agenda. Inmiddels wordt alles in het Bulgaarse Samokov in gereedheid gebracht om er een topdag van te maken, maar niet getreurd, wij  zullen jullie zoveel mogelijk op de hoogte proberen te houden van het gebeuren zodat het quasi lijkt of jullie in Bulgarije vertoeven. Hieronder: de uitzendplannen van Sporza voor het EK-cross.

Omdat de klok in Bulgarije een uur voorop staat, zullen de beelden niet rechtstreeks op Sporza te zien zijn. De komende dagen meer over het uurschema, livestream e.d. op onze site! Op basis van de Belgische prestaties wordt beslist van welke wedstrijden al dan niet een kort of lange samenvatting op Sporza gegeven zal worden. “Mocht Isaac Kimeli bijvoorbeeld meestrijden voor een medaille, dan wordt dat natuurlijk uitgebreid getoond”, licht Marc Willems de uitzendplannen toe. “Als de Belgische senioren dan weer minder in beeld komen, dan zal de samenvatting dan ook korter zijn. Alles wordt echter zondag beslist, dus garanties kunnen we nu nog niet geven.” Kris Meertens en Marc Willems nemen het vliegtuig richting Bulgarije en voorzien de wedstrijden van commentaar en zorgen voor post-race interviews.

UPDATE 19u40: Er is meer duidelijkheid over de plannen van Sporza. Om 14u zou de uitzending van het EK veldlopen beginnen en deze ziet er als volgt uit:
– beloften mannen (integrale wedstrijd)
– beloften vrouwen (integrale wedstrijd)
– korte samenvatting van junioren mannen en vrouwen (lengte is wat afhankelijk van prestaties van de Belgen)
– senioren vrouwen (integrale wedstrijd)
– senioren mannen (integrale wedstrijd)
Pieter-Jan Hannes zal in de Sporza-studio in Brussel te gast zijn.

Meer over het EK veldlopen in Samokov? Alle laatste nieuwtjes (of al wat oudere) vindt u op onze overzichtspagina.

samokov2014