Abdellah Dacha raast door het veldloopseizoen. De 22-jarige Marokkaan uitkomend voor KKS rijgt de overwinningen op de korte cross aaneen. Zijn eerste overwinning dit jaar was er op de Schaal De Booser in Zwijnaarde, daarna volgden wedstrijden van een groter kaliber namelijk de Lotto CrossCup manches van Mol en Roeselare. Wij peilden naar zijn doelen en blikten ook al even terug.

Dacha is goed in vorm, dat is te zien tijdens zijn wedstrijden die hij met sprekend gemak lijkt te winnen. De trainingen verlopen goed, de focus ligt op veel kilometers en een goede basis, want “het wordt een lang seizoen.” Over zijn overwinningen van de afgelopen weken is Dacha zeer tevreden.

“Het is een beloning voor al de trainingsarbeid.” Dacha richt zijn pijlen vooral op het Belgisch kampioenschap veldlopen van midden maart. Ook wil hij op de lange cross een aantal keer uitblinken.  “Ik heb immers niet echt specifiek getraind voor de korte crossen.” Op de lange cross in Duffel, bijna een maand geleden,  moest Dacha zich tevreden stellen met de tweede plaats, na de man in vorm Mats Lunders.

Tot slot is er de vraag of Dacha al dan niet Belg wil worden. “Ik droom er net zoals elke atleet van om de kleuren van het land te verdedigen, waar ik al een geruime tijd verblijf. Ik hoop dus dat ik in één van de komende jaren Belg kan worden.”