Vanessa Scaunet beleefde geen al te goede zomer. De 18-jarige juniore van OEH werd geveld door een mycoplasma bacterie en kon daardoor geen wedstrijden op de piste doen. Ze bleef wel strijdvaardig en vatte in september opnieuw de trainingen aan. Met resultaat: Scaunet won met OEH de Lotto Crosscup relays, werd 2de juniore in Mol én nog straffer was haar 4de plaats op de internationaal sterkbezette Warandeloop afgelopen zondag in Tilburg. Wij peilden naar haar ambities voor Roeselaere en de rest van het seizoen.

Hoe was het gevoel na Mol? Zat er  toen meer in of heb je gepiekt naar Tilburg én naar Roeselaere aanstaande zondag? “Het gevoel na Mol was heel goed. Ik piek vooral naar Roeselare, Tilburg was een voorbereiding op aanstaande zondag. Ik heb heel het zomerseizoen een bacterie in mijn bloed gehad en ben in september pas terug heel voorzichtig beginnen trainen. Roeselare leek toen bijna onmogelijk. Het was dan ook een verassing voor mij en voor mijn trainer, Roel Breugelmans, dat ik het zo goed gedaan had in Mol en Tilburg. Na Mol begon ik toch wel uit te kijken naar Roeselare.”

In Tilburg werd je in een sterk internationaal veld 4de, mits een EK selectie zondag, droom je dan van een bepaalde plaats op het EK?Ik heb nog niet nagedacht over wat ik zou willen bereiken op het EK als ik zou mogen gaan. Maar ik denk dat een plaats in de top 30 mooi zou zijn, het mag natuurlijk ook beter zijn. Als ik naar het EK mag, ga ik gewoon heel hard mijn best doen, en dan zien we wel waar ik eindig…”

Dit zomerseizoen lukte het door ziekte niet om te presteren, wat zijn de doelen voor komende zomer of concentreer je je daarop nog niet al te veel omdat het veldloopseizoen in volle gang is? “Ik wil mij nu vooral concentreren op de winter. Ik heb hard gewerkt om vanuit mijn ziekte deze zomer te staan waar ik nu sta. Ik wil eerst mijn winter zo goed mogelijk afwerken. Al heb ik eerlijk gezegd toch al aan de zomer gedacht omdat ik vorige zomer niets heb kunnen doen, en ik heel graag op de piste loop. Om te beginnen wil ik mijn pr’s verbeteren en dan zien we wel hoe het loopt, of ik kans maak op EK selectie of niet.”

Welke Belgen zien we volgens jou terug op het EK en wie wordt  de revelatie op dat EK?Ik denk dat Louise Carton de revelatie wordt op het EK. Ik denk dat zij een heel sterk kampioenschap gaat lopen na haar wedstrijd in Mol te hebben gezien. Of Simon Debognies, die in Tilburg een zeer sterke wedstrijd liep. Andere atleten die volgens mij zullen deelnemen aan het EK zijn Almensh Belete, Abdelhadi El Hachimi, Pieter-Jan Hannes, Isaac Kimeli, Imana Truyers en Astrid Verhoeven, en hopelijk mag ik ook mee.”