Louise Carton mocht vandaag zegevieren op de Lotto CrossCup in Mol. De 20-jarige atlete liep tot ongeveer halfkoers in tweede stelling, na Veerle Dejaeghere, maar kon bij het ingaan van de laatste ronde nog op en over Dejaeghere gaan. Aan de finish hield ze een bonus over van 13 seconden op ‘veterane’ Dejaeghere, daarmee pakte ze ook haar eerste individuele zege in de Lotto CrossCup bij de senioren. Carton reageerde na de wedstrijd voor de camera van Sporza.

Voor Carton “voelde het nog wat onwennig aan om als tweedejaars senior toch al te kunnen mee draaien met de grote madammen van het veld.” De vraag was haar deze week meermaals gesteld of ze Dejaeghere al zou kunnen voorgaan in Mol, maar dat was geen echt doel voor haar. Ze hoopte gewoon dat de geleverde trainingsarbeid zijn vruchten zou afwerpen en dat lukte verbazend goed tegenover de toch veel meer ervaren Dejaeghere. Voor Carton was het “een hele eer” om voor Dejaeghere te eindigen.

Op de vraag of ze van de CrossCup een doel maakt, antwoordde ze dat “het de bedoeling is om alle manches mee te lopen, maar een goed klassement is (momenteel nog)  bijzaak. Ik ben nog maar 20 jaar en wil dus gewoon blijven stappen vooruitzetten en zien waar het me brengt.”