Wilson Kipsang en Mary Keitany maakten er op de marathon van New York een Keniaans dubbelsucces van. Ze wonnen in 2u10’59 en 2u25’07 respectievelijk. Bij de mannen was het de traagste winnende tijd sinds 1995.

Het waren koude en winderige omstandigheden in de New Yorkse straten en dat had vooral zijn gevolgen op de mannenrace. De vrouwen, die voor hun mannelijke collega’s gestart waren, werden zelfs niet bijgehaald. Mary Keitany was de eerste die de finishlijn overschreed. Ze bleef haar landgenote Jemine Sumgong voor met slechts een honderdtal meten. Keitany werd al tweemaal derde in New York (in 2010 en 2011). De Portugese Sara Moreira vervolmaakte het vrouwenpodium in 2u26’00.

Wilson Kipsang, voormalig wereldrecordhouder op de 42,195km, hield amper 7 seconden over op de Ethiopiër Lelisa Desisa. Voormalig wereldkampioen veldlopen en winnaar in 2010, Gebre Gebremariam werd derde in 2u12’13.

Bollen blijft viertal minuten boven record

Frank Bollen werd eerste landgenoot in the Big Apple. Hij klokte exact 2u28’00 en werd daarmee 28e. Bollen, postbode van beroep, heeft een persoonlijke beste staan van 2u23’38.

Bekijk alle uitslagen hier.