Vandaag vond in Zwijnaarde de Schaal De Booser plaats, met zijn 88ste editie de oudste cross van het land. Nadat de organisatie dit jaar een betere plek op de kalender wist te bemachtigen -vorig jaar viel de cross samen met de CC-manche in Mol- ging ook de kwaliteit van het deelnemersveld erop vooruit. Bij de mannen ging de zege naar Hamid El Mouaziz, bij de vrouwen wist Veerle Dedoncker als eerste te finishen.

Bij de heren trok Hamid El Mouaziz aan het langste eind. De 35-jarige Marokkaan bleef over 8340m met zo’n 13 seconden de Mauritaniër Mohamed Berok en de tweede van vorig jaar, Steven De Loose, voor. Bij de vrouwen, waar men 4840m moest overbruggen, was er niemand opgewassen tegen thuisloopster Veerle Dedoncker, die met bijna 1 minuut voorsprong de wedstrijd op haar naam wist te schrijven. De korte cross was dan weer een kolfje naar de hand van Abdellah Dacha. Hij haalde het over 2740m met iets meer dan een halve minuut voorsprong op Franky Hernould, Ramdan Snoussi werd een twintigtal seconden later derde.

De volledige uitslagen vindt u via deze link.