Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Sinds enkele jaren opent het veldloopseizoen zoals het zomerseizoen vaak eindigt: met alternatieve aflossingen. Ook in 2014 werd het nieuwe atletiekjaar op gang geschoten met de Crosscup Relays in de Gentse Blaarmeersen. Een zacht herfstzonnetje was getuige van een relatief simpele overwinning voor het team van Veerle Dejaeghere en een knappe winst van een jong OEH-team bij de mannen.

Het was een wederoptredende Barbara Maveau die als tweede het estafettestokje kon doorgeven aan speerpunt Veerle Dejaeghere. Die haalde al snel de voor haar gestarte Lore Tack bij en kon simpel en zonder veel moeite de eerste volle buit in de CC-punten veiligstellen. Daarachter konden twee teams rekenen op twee atletes met een sterk eindschot. De jonge Louise Carton, sinds dit seizoen uitkomend voor AC Meetjesland, liep naar het zilver. Veerle Van Linden heeft al heel wat meer jaartjes in het veld achter de rug, maar kon desalniettemin op knappe wijze naar de derde plaats lopen voor ASVO.

Bij de mannen was het heel wat spannender. Daar kwam Thomas De Bock voor OEH bij de protagonisten naar voor op de eerste 1350m. Hij kon een andere jongeling, Simon Debognies, piloteren naar de koppositie. Deze laatste kon die eerste stek heel knap verdedigen tegen een oprukkende Tarik Moukrime, uitkomend voor topfavoriet RFCL. Achter het leidersduo gaapte een kloof, waar Lukas Van Assche, sinds dit seizoen uitkomend voor DCLA, in wist te duiken. Bij de slotlopers kon Isaac Kimeli brandhout maken van reisgezel Abdelhadi El Hachimi en de winst voor de roodhemden op zak steken. En dan te zeggen dat het jonge team van OEH nog Jeroen D’hoedt, geblesseerd, mist. Marathonloper El Hachimi werd wel simpel tweede. Dries Basemans kon voor zijn Daring Club Leuven een derde plaats veiligstellen. Vilvoorde AC, vorige jaren nog op het hoogste schavotje, werd vierde, vooral dankzij een heel sterk slotstuk van Alex Kibet.

Top-3 vrouwen

  1. AVR (Huyghe-Maveau-Dejaeghere)
  2. ACME (Van Basselaere – Schaeverbeke – Carton)
  3. ASVO (Eeckhout – Reynaert – Van Linden)

Top-3 mannen

  1. OEH (De Bock – Debognies – Kimeli)
  2. FCL (Brandenbourg – Moukrime – El Hachimi)
  3. DCLA (Basemans – Van Assche – Basemans)

Bekijk alle uitslagen hier (binnenkort allicht beschikbaar).