Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Karen Van Proeyen (ROBA) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 6 van de CrossCup-eindstand 2013-14 (Seniores Vrouwen), kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Karen Van Proeyen in actie op de Singelloop vorige week in Breda. ²&-Foto: Peter Wagemans
Karen Van Proeyen in actie op de Singelloop in Breda. – Foto: Peter Wagemans

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
Het zomerseizoen is lang geweest voor mij vermits ik na de piste redelijk wat wegwedstijden heb gelopen (oa. in Nederland). De laatste wedstrijden was ik zowel mentaal als fysiek leeg, waardoor we besloten hebben hebben om vanaf 13 oktober 2 weken rust in te lassen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Gezien ik momenteel midden in mijn rustperiode zit, zal ik dus ook niet deelnemen aan de CrossCup-Relays. Bedoeling is om terug eerst op te bouwen om dan pas in het tweede deel van november de competitie hervatten met mogelijk de Zevenheuvelloop & de Warandecross in Tilburg. Daarna staan ook nog de CrossCup-manche van Roeselare & de Montferland Run in Nederlandop het programma. Eigenlijk wordt mijn winter een mix van crossen en wegwedstrijden in België & het buitenland. Op oudjaar zal het waarschijnlijk eveneens een cross of stratenloop in Nederland of Duitsland worden. Begin 2015 kijk ik zeker al uit naar de halve marathon midden januari in Egmond, een heel mooi parcours maar wel een zware! Verder hier en daar nog een CrossCup aangevuld met wegwedstrijden.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Sowieso beter doen dan vorig jaar! Toen heb ik lange tijd heel weinig kilometers gedraaid en kon ik pas na december voluit trainen owv een hardnekkige blessure die ook roet gooide in de zomer daarvoor. Pas na een stage in april ben ik op volle toeren beginnen draaien (trainen). Met de crossen wil ik voornamelijk mijn weerstand en kracht verbeteren en de basis leggen voor de langere afstanden, welke op termijn toch meer een meer het hoofddoel gaat worden. Na exact 3 jaar aan atletiek te doen, begin ik de kilometers vlotter te verteren en zullen we meer & meer voor de weg kiezen. Op basis van de trainingen vermoeden we dat uiteindelijk de marathon relatief gezien mijn beste afstand zal worden. Nu ja, met een marathon weet je nooit dus het is afwachten hoe die eerste al zal verlopen!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik vind het altijd moeilijk om tegenstanders in te schatten… In de Crosscup denk ik dat meisjes zoals Sara Vande Velde, Charlotte Dewilde, Sofie Van Accom, Imana Truyers, Louise Carton en Astrid Verhoeven een grote sprong voorwaarts zullen maken. Afwachten is wat de plannen zijn van Hanna Vandenbussche, Kim Bosmans, Evy Pieters en Britt Vanthillo deze winter.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Bij de vrouwen verwacht ik dat Sofie Van Accom, Louise Carton & Astrid Verhoeven zich zullen tonen bij de seniors. Isaac Kimeli & Soufiane Bouchiki zullen bij de mannen mooie prestaties neerzetten!

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Veerle Dejaeghere (AVR  – 24m): toploopster en topmens, staat nog sterker dan vorig jaar
* Astrid Verhoeven (LEBB – 12m): mooie zomer afgewerkt & nog jong
* Nathalie Ameloot (RCG – 11m): vaste waarde in het veldlopen
* Lore Tack (ACHL – 6m): sterk bezig
* Sara Vande Velde (DUFF – 3m): terug op goede weg
* Isaac Kimeli (OEH – 20m): talentje

* Mats Lunders (LYRA – 17m): afgelopen weken sterk bezig op straat
* Timothy Convents (ROBA – 2m): clubgenoot en terug aan wedstrijden toe
* Joris Van de Velde (ROBA – 2m): clubgenoot die regionaal wat puntjes kan sprokkelen
* Patrick Van Daele (ROBA – 1m): clubgenoot en ervaren topmaster
> Totale waarde van Karen haar “Spikers 2015”: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Mijn ploeg doet het nooit fantastisch dus tijd om daar verandering in te brengen!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels