Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Lisa Rooms (OEH) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 2 van het BK Veldlopen 2014 (Juniores Vrouwen), kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Lisa Rooms
Lisa Rooms

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Na een geslaagde trainerswissel beëindigde ik mijn zomerseizoen reeds na de meeting voor Mon in Kessel-lo. Na 2 weken van relatieve rust nam ik met veel goesting de draad weer op. Hierdoor ben ik nu toch al een kleine 2 maand bezig. Tussendoor liep ik nog het BK junioren, maar gewoon voor het plezier. Voorlopig verlopen alle trainingen prima. Ik kijk dan ook enorm uit naar de komende wedstrijden!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Komende zaterdag sta ik met ORT (Olympic Running Team) aan de start van de Ekiden. Daar neem ik de eerste 5km voor mijn rekening. De week daarop loop ik met mijn clubgenotes Vanessa Scaunet en Jana Goddeeris de CC-Relays. Ik kom vanaf dit jaar namelijk uit voor OEH. Ik start vervolgens op de lange cross in Deinze in aanloop naar de selectiewedstrijd in Roeselare. De rest van het jaar neem ik aan de resterende CrossCup-manches deel bij de junioren.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik hoop deze winter de progressie van de afgelopen jaren verder te zetten en me in Roeselare te plaatsen voor het EK in Samokov. Die selectie ligt echter niet enkel in mijn eigen handen. Daarnaast zal ik proberen om in zoveel mogelijk wedstrijden mee te doen voor de overwinning.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Van Astrid Verhoeven verwacht ik dat ze tot Nieuwjaar nummer 1 bij de juniores zal blijven. Het is aan mij en mijn andere concurrentes om haar zo dicht mogelijk te benaderen. Daarbij denk ik aan Charlotte Sijmens en mijn clubgenotes Vanessa Scaunet & Jana Goddeeris. Ik hoop dat Vanessa na haar ziekte terug de aansluiting vindt. Want hoe breder de top, hoe beter voor de atletiek in het algemeen. Van Jana Goddeeris denk ik dat ze nog een grote stap kan zetten doorheen het veldloopseizoen. Voor Charlotte Sijmens is het afwachten of ze haar geslaagde zomer kan voortzetten. Daarnaast is het uitkijken naar de nieuwe eerstejaars, waarbij vooral Floor Michielsen in het oog springt.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik geloof steevast in de visie van mijn coach Tim Moriau en ORT. Daarom kies ik voor iemand uit onze groep. Mohammed Mazid is nog niet gekend bij het grote publiek. Deze jongen heeft echter een enorme progressie gemaakt in de 2 jaar dat hij onze sport beoefent. Volgens mij kan hij nu al een vaste waarde worden bij de junioren dit jaar.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Bij de mannen kies ik voor 5 jongens uit mijn team. Ik weet namelijk op welke manier ze trainen. Isaac Kimeli  (OEH – 20m) mikt op het podium op het EK-cross deze winter. Thomas De Bock (OEH – 10m) hoopt een vaste waarde te zijn op de lange cross. Philip Cortvriendt (OEH – 6m) hoopt zich te tonen in de korte cross. Simon Debognies (OEH – 12m) en Mohammed Mazid (OEH – 2m) hebben EK-ambities bij de junioren. Bij de vrouwen kies ik voor de eeuwige topper Veerle Dejaeghere (AVR – 24m). Daarnaast verwacht ik veel van zomerrevelatie Agnes Laurent (RESC – 6m). Ik ben ook benieuwd naar de progressie van Lore Tack (ACHL -6m). Tenslotte kies ik voor de jongere generatie met Charlotte Dewilde (KKS – 7m) en mezelf (OEH – 7m).
> Totale waarde team “Live Love Run”: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik denk dat ik een evenwichtig en uitgebalanceerd ploegje heb. Ik verwacht wel iets van de gekozen teamgenoten. Of dat voldoende is voor een plaats bovenin het klassement zullen we dan wel zien.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpike

winterkriebels