De halve marathon bij de mannen in het Nederlandse Breda werd in 1:00:11 afgelegd door winnaar Richard Mengich uit Kenia, een parcoursrecord. Ook heel wat Belgen waren voorin in de uitslag terug te vinden, met Mats Lunders als opvallendste uitschieter. Ook bij de vrouwen sneuvelde het record door Rose Chelimo, eveneens uit Kenia, die 1:08:40 haalde.

Foto: Peter Wagemans
Foto: Peter Wagemans

Het was dus Mats Lunders die als eerste Belg over de meet kwam in 1:04:38, een verpulvering van zijn persoonlijk record. Ook tweede Belg Van Peborgh deed bijna een minuut van zijn besttijd af met 1:05:20. Ook Van Schuerbeek, Vanstreels en Michel Basemans finishten in de eerste twintig, waarbij alleen Basemans een persoonlijk record liet optekenen met 1:08:33.

Bij de vrouwen was het ouderdomsdeken Veerle Dejaeghere die als eerste landgenote aankwam. Volgens onze gegevens haar aller eerste halve marathon, die ze in 1:14:04 afwerkte.  Manuela Soccol volgde twee minuten later.

De uitslagen zijn op deze site te vinden. Een knappe selectie foto’s vindt u hieronder. Met uitzonderlijke dank aan Peter Wagemans!