Het gaat – met de deadline in zicht – snel met de ticketverkoop voor de AG Insurance Memorial Van Damme van aanstaande vrijdag 5 september. Hoewel de organisatie vorige week nog moest aankondigen dat er nog zo’n 6000 tickets beschikbaar waren, kunnen nu amper 2000 mensen nog hun plaatsje reserveren.

De ticketverkoop voor de Memorial Van Damme van 2014 kwam trager op gang dan andere jaren. Mogelijks zat de afwezigheid van enkele publiekslievelingen als Mo Farah en Usain Bolt daar voor iets tussen. Ook het afmelden van onder meer Jonathan en Dylan Borlée hielp niet. Organisator Wilfried Meert weet de tegenvallende voorverkoop echter vooral aan het WK voetbal, dat een groot deel van de zomer het sportnieuws domineerde.

Met nog slechts drie dagen tot de grootste atletiekmeeting op Belgische bodem zijn uiteindelijk toch amper 2000 tickets te verkrijgen. Een (schier) volledige uitverkoop van de Memorial (zoals vele voorgaande edities) lijkt opnieuw reëel, al zal de dagverkoop waarschijnlijk de laatste ticketjes de deur moeten uitkrijgen.

Nog t.e.m. donderdagmiddag (13u) kan je je tickets online bestellen (en vrijdag ter plaatse ophalen) via de website van de Memorial. Vrijdag zelf zullen er ook nog tickets te koop zijn aan de ingang.