De Europese kampioenschappen atletiek gaan in 2016 door in Amsterdam. Voor die gelegenheid zocht de organisatie voor het speer- en discuswerpen een bijzonder knappe locatie uit.

Tornooidirecteur Rien van Haperen maakte op woensdag bekend dat die werpnummers zouden doorgaan op het Museumplein, een plein net ten zuiden van het stadscentrum. Op de plek van het Museumplein werd de Wereldtentoonstelling van 1883 gehouden. Later werd het heraangelegd en dankt inmiddels zijn naam aan het in 1885 geopende Rijksmuseum, dat aan het plein is gelegen.

Een overeenkomst werd reeds gesloten met de burgemeester en de wethouders van de stad Amsterdam. “Naar onze overtuiging geven we hiermee echt inhoud aan onze ambitie ‘athletics like never before’ door op een prominente plek in de stad Amsterdam atletiek te presenteren”, klinkt van Haperen. “Het publiek zal in 2016 kunnen genieten van spectaculaire atletiekbeelden tegen de achtergrond van het Rijksmuseum en het Concertgebouw”.

De 23e editie van de Europese Kampioenschappen vinden van 6 tot en met 10 juli 2016 plaats in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

Bekijk de locatie hieronder.

Grotere kaart weergeven