Nafi Thiam en Thomas Van Der Plaetsen zullen de meerkampen in Götzis beiden afsluiten op een vijfde plaats. Tenminste als we de voorspellingen op basis de prestaties van henzelf en hun concurrenten van de afgelopen twee jaar mogen geloven.

Thiam (zevenkamp) en Van Der Plaetsen (tienkamp) deden het beiden bijzonder goed op de eerste dag van de prestigieuze meerkampen in Götzis. Thiam verbrak zelfs op alle nummers haar PR. Met winst in het hoogspringen (en een nieuw Belgisch U23-record) in 1m93 en een bijzonder knap nieuw kogelrecord, nam ze zelfs even de koppositie in het klassement in. Na de afsluitende 200m stond ze nog derde, zij het op amper 18 punten van de eerste stek. Thiam is bovendien op weg om haar PR te verpulveren met 146 punten.

Van Der Plaetsen startte meer behouden, maar wist met winst in het verspringen toch heel wat punten weg te kapen. Ook op de andere nummers bleef de Deinzenaar op niveau, zodat ook hij op koers ligt om zijn eigen PR op de tienkamp te evenaren.

Als we uitgaan van de meerkampprestaties van Thiam en Van Der Plaetsen (en hun concurrenten) dan projecteert men hen na afsluiten van de laatste proef op een vijfde positie in het klassement, wat voor beide atleten bijzonder verdienstelijk zou zijn. Zoals ook voorspeld in onze projecties verpulvert Thiam daarmee haar PR en BR, maar komt ook VDP net boven zijn PR uit. Favorieten Trey Hardee en Brianne Theisen-Eaton gaan volgens het model op respectievelijk de tienkamp en de zevenkamp met de bloemen lopen. Let’s see!

Alles over de meerkampen in Götzis leest u trouwens hier (samenvattingen dag één en updates dag twee).