Vandaag werd er in het Gentbrugse Wouter Weylandt atletiekstadion gestreden om de Vlaamse titels. Eline Berings klokte de EK-limiet op de 100m horden, enkele andere atleten wisten nabij het minimum te komen.

Al in het begin van het kampioenschap zette één dame de toon: Jolien Boumkwo. De thuiswerpster verbeterde haar eigen BR hamerslingeren met bijna 3 meter. Meer daarover vindt u via dit artikel. Later op de dag kon Boumkwo ook nog een PR werpen in het kogelstoten, 15m89. Met daarbij ook de afstand in het hamerslingeren (66m67) in rekening genomen, komt ze op twee nummers dicht bij de minima voor Zürich (kogel: 16m30 – hamer: 68m00). Eline Berings liep in de reeksen van de 100m horden al de EK-limiet met 12″94, maar de wind steunde haar daarin iets teveel (+2.3m). In de finale zat de wind wel goed en klokte de OLSE-atlete 13″03. Daarmee bleef ze het onder minimum voor Zürich dat staat op 13″13.

Mathias Broothaerts - Foto: Jasper Jacobs
Mathias Broothaerts – Foto: Jasper Jacobs

Op de afstandsnummers mochten we onder meer zeges van Krijn Van Koolwijk (3000m steeple), Stijn Baeten (1500m), Sofie Van Accom (1500m), Aaron Botterman (800m) en Renee Eykens (800m) optekenen. In het hoogspringen mocht Hanne Van Hessche de handen in de lucht steken. Ze won met 1m85 na drie mislukte pogingen op de EK-limiethoogte van 1m90. Bram Ghuys probeerde het bij de heren op Belgisch recordhoogte, maar ook voor hem kwam het nog wat te vroeg. Ghuys mocht uiteindelijk toch tevreden zijn met 2m19. Op de baanronde presteerde Michael Rossaert sterk met 47″63. In het verspringen lijkt Mathias Broothaerts ook op de EK-limiet te mogen hopen. De LYRA-atleet die vorig jaar nog schitterde op het EK voor junioren, eindigde 7m79 ver in het zand terwijl de limiet op 7m95 vastgesteld ligt. Dan beperken we ons kort verslag ook nog tot de 400m horden. Hanne Claes had wat moeite na een week ziek geweest te zijn, maar kon toch winnen in 58″35. Bij de heren lieten drie heren duidelijk van zich spreken op de lage horden. Stef Vanhaeren won uiteindelijk met 51″72, Tim Rummens werd tweede (51″98) en Erik Heggen legde beslag op de derde stek (52″33). Nog één iets: speerwerpster Melissa Dupré maakte na twee jaar blessureleed een succesvolle comeback door te winnen met 51m69.

De uitslagenlink vindt u na doorklikken hier.