De jaarlijkse veldloop van AC Deinze werd ook in 2014 een ongezien succes. Met niet minder dan 1566 deelnemers bleef de Deinzese vereniging maar nipt onder hun recordaantal starters, maar solliciteert het opnieuw naar de titel van grootste veldloop van het land.

Ward Van Der Kelen - Foto: Ruben Van Den Berghe
Ward Van Der Kelen – Foto: Ruben Van Den Berghe

Dat niet alleen de kwaniteit, maar ook de kwaliteit hoog in het vaandel gedragen wordt in Deinze, bewees vooral de lange veldloop bij de vrouwen. Met winst voor Veerle Van Linden hadden ze daar een heel aantrekkelijke laureate beet. Met verder Barbara Maveau, sinds kort terug na pas mama te worden, en jonge belofte Astrid Verhoeven werd het een podium waar menig regionale en zelfs nationale veldloop van kan dromen.

Bij de mannen ging de winst naar OEH-atleet Ward Van Der Kelen, trainingsmaatje van Verhoeven. Hij bleef West-Vlaming Thijs Vandermeersch voor, die ook vorige week in Aalter al het zilver binnenhaalde. Ook Lodewijk Roeygens herhaalde zijn derde stek van de Aalterse veldloop.

In 2012 stopte de teller in de Brielmeersen nog op 1572 atleten, vorig jaar waren er dat 1551. Met vorige winterseizoen enkel breder bezette veldlopen op de Crosscup Relays en het BK in Wachtebeke werd de Deinzese veldloop toen ruimschoots de grootste “regionale” veldloop van het land.

Bekijk de uitslagen hier. Het videoverslag van AVS vindt u via deze link.