Lander Van Droogenbroeck is aan een goede stage bezig in Kenia. De marathonloper van DAC traint gedurende drieënhalve week op hoogte om zich optimaal voor te bereiden op de marathon van Rotterdam, midden april.

Deze morgen is het seizoen van voorjaarsmarathons begonnen met de marathon in Rome. Lander Van Droogenbroeck traint volop voor een andere voorjaarsmarathon, die van Rotterdam op 13 april. Net zoals vele andere Belgen gaat Van Droogenbroeck in Nederland op zoek naar een snelle tijd en hij heeft vooral een chrono sneller dan zijn PR van 2u16:17 in zijn achterhoofd. De individuele EK-limiet voor Zürich staat op 2u13:30, hoogstwaarschijnlijk nog wat te snel voor de gemeentesecretaris van Asse. Er wordt echter wel een Belgische marathonploeg uitgestuurd richting Zürich wanneer het gemiddelde van de ploeg (4 atleten) gelijk is aan 2u14’15” en bij deze 4 atleten zou Lander wel eens kunnen zijn.

Beluister hier een audiogesprek met Lander bij Sporza waar hij uitgebreid praat over zijn stage in Kenia.