Nu het veldloop- en indoorseizoen definitief achtergelaten  zijn, komt het outdoorseizoen al dichtbij. Datgene dat het hoogtepunt moet worden, het EK in Zürich, staat pas midden augustus op de planning. Toch zijn alle atleten reeds volop aan het trainen en trachten ze zich zo goed mogelijk voorbereiden op de zomer.

Zo ook de 4x400m-ploeg die dit jaar er waarschijnlijk wat anders zal uitzien dan de vorige jaren. De definitieve toetreding van enkele jongere atleten zoals een Julien Watrin en Robin Vanderbemden zit er immers aan te komen. Ook VAL-atleten Stef Vanhaeren en Seppe Thys (en waarschijnlijk nog enkele andere atleten) zullen er alles aan doen om een  duur plaatsje in de aflossingsploeg te bemachtigen. Afgelopen week trok quasi het gehele 4x400m-team richting de Topsporthal voor een training en analyse. RTBF zag zijn kans om af te zakken naar Gent en enkele atleten te spreken. Bekijk de videoreportage hier.