Almensh Belete is afgelopen zondag tweede geworden op de IAAF cross in het Luxemburgse Diekirch. Ze moest enkel de Ethiopische Eleni Gebrehiwot laten voorgaan. Bij de mannen hield Alex Kibet Dame Tasama af voor de eerste stek.

Gebrehiwot, die ook vorig jaar won, had de handen vol met onze Belgische Almensh Belete, die de editie van 2012 won. Gebrehiwot, woonachtig in Duitsland, verbrak in september nog de 2u30-barrière op de marathon en wist in Diekirch de volle 20 seconden over te houden over de relatief korte 5,5km cross bij de vrouwen.

Belete besloot afgelopen maand om verstek te geven voor het BK veldlopen, waar ze nochtans titelverdedigster is. Twee weken geleden werd ze nog derde op de Crosscup-manche in Hannuit. Dour wordt haar laatste Belgische winteroptreden.

Alex Kibet, ook geen ongekende in het Belgische veldloopcircuit, won de veldloop bij de mannen. Kibet won eerder al de Crosscupmanches in Gent, Mol en Brussel. De Keniaan hield Dame Tasama, in Ethiopië geboren, maar woonachtig in België, ruim af voor de eerste stek. Tasama werd comfortabel tweede en hield bijna de volle minuut over op zijn landgenoot Yomif Kejelcha, amper 16 jaar oud.

De laatste manche van het IAAF crosscircuit vindt plaats op 15 februari in het Keniaanse Nairobi.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.