Hans Van Alphen is klaar voor de Flanders Indoor van zondag. De atleet van VAC die de affiche samen met Nafi Thiam kleurt, staat ingeschreven voor een driekamp. “Ik ben er klaar voor”, zo maakt hij duidelijk.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Van Alphen is nog niet 100% wedstrijdfit, want onder meer op de horden heeft hij nog wat last, maar de meerkamper is in staat om zondag een volledige driekamp af te werken. Met Eelco Sintnicolaas, Kevin Mayer en Oleksy Kasyanov komt hij al meteen grote concurrenten tegen voor komend outdoorseizoen, alhoewel hij hier zijn doel nog niet van maakt. “Ik ben kijk uit naar de wedstrijd van zondag en op het BK een week later kom ik ook nog in actie”, zo vertelt hij tegen Sport.be. “Ik richt mijn pijlen vooral op 2015 waar ik hoop mijn oude niveau terug te vinden en weer te kunnen meedingen voor de prijzen.” Wel hoopt Van Alphen om zich zo snel mogelijk te kwalificeren voor het EK in Zürich van.