Geen Hans Van Alphen in Talence dit weekend. De meerkamper heeft nog steeds last aan het bekken en laat de tienkamp aan zich voorbijgaan. “Op basis van fietsen en fitness werk je geen tienkamp af”, liet hij via Twitter weten.

Op 17 en 18 september staat de Décastar in Talence geprogrammeerd. Voor Hans Van Alphen geen onbekende meerkamp, aangezien hij er in 2011 en 2012 de overwinning wist weg te kapen.

Tijdens het EK in Amsterdam moest hij ook al met bekkenklachten passen voor de tweede dag van de meerkamp. Hij hoopte zich daar te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio, maar dat draaide dus anders uit. De Décastar komt nu duidelijk ook te vroeg, en dus is het “tijd voor een beetje vakantie!”

Atleet van Atletiek Vlaanderen, Niels Pittomvils, verschijnt zaterdag normaal wel aan de start van de tienkamp in Talence.