Jessica Ennis-Hill zal niet deelnemen aan de Commonwealth Games. De Britse Olympische kampioene op de zevenkamp is zwanger. Dat meldt de BBC.

De 27-jarige Ennis-Hill verwacht het komende jaar samen met haar man Andy een eerste kindje. “Daardoor zal ik er niet bijzijn op de Commonwealth Games”, kondigde Ennis-Hill zelf aan. “Ik wil er wel terug staan om in Rio mijn Olympische titel te verdedigen.” Ondanks dat een enkelblessure in 2013 heel wat roet in het eten gooide, was Ennis-Hill toch opgevoerd als één van de favorieten voor de komende Gemenebest Spelen. Ze won overigens nog nooit goud op die Spelen.

“Met de komst van de baby zijn alle plannen voor 2014 inderdaad plots omgegooid”, verhaalt ze verder. “Na een aantal weken bezinnen, ben ik er wel nog steeds van overtuigd dat ik wil terugkeren op het hoogste niveau. In Rio zal ik er terug staan!”