Axelle Dauwens liep afgelopen weekend tijdens een training een knieblessure op. Aanvankelijk werd het ergste gevreesd, maar na verder onderzoek bleek dat er alvast geen operatie nodig is. Dat werd gemeld op de website van haar werkgever, Atletiek Vlaanderen.

Dauwens liep al eens een kruisbandletsel op en vreesde opnieuw voor een gelijkaardige blessure. “Ik hoorde een doffe klak en voelde hoe mijn knie daarna begon te zwellen”, vertelde ze op Atletiek Vlaanderen. “Ik dacht echt dat ik voor minstens negen maanden revalidatie zou staan.” Nader onderzoek kon niet meteen uitsluitsel bieden, maar bijkomend onderzoek op maandag in het ziekenhuis van Pellenberg bracht geruststelling.

“Uit de onderzoeken blijkt dat noch mijn kruisband noch mijn meniscus gescheurd is en dat een operatie niet nodig is.”, kon WK-gangster Dauwens opgelucht ademhalen. Als alles verder goed evolueert, komt haar geplande stage in Zuid-Afrika niet in het gedrang.