Axelle Dauwens heeft gisteren na een training op het provinciaal indoorkampioenschap een blessure opgelopen. De twee scans die de atlete van Atletiek Vlaanderen gisteren nog liet afnemen kunnen wijzen op een meniscusletsel, maar ook op een veel ergere kruisbandblessure.

Philip Gilson, coach van Axelle Dauwens. - Foto: Jasper Jacobs
Philip Gilson, coach van Axelle Dauwens. – Foto: Jasper Jacobs

Dauwens startte nochtans quasi perfect haar indoorseizoen. Op de 60m horden werd ze knap Oost-Vlaams indoorkampioene en moest ze enkel juniore Sarah Missinne, die de hoge horden gewoon is, laten voorgaan. Maar nog voor de medailleceremonie ging het mis bij de atlete van Atletiek Vlaanderen. Ze deed na haar wedstrijd nog een extra hordentraining en daarbij liep ze een blessure aan haar knie op. “De MRI-scan en de CT-scan die Axelle gisteren liet uitvoeren, brachten geen duidelijkheid. Het zou kunnen gaan om een meniscusletsel, maar ook om een kruisbandblessure. In dat laatste geval zal Axelle voor lange tijd out zijn. Het is wachten op verder onderzoek om een definitieve diagnose te kunnen stellen”, zo zegt coach Philip Gilson op de website van Atletiek Vlaanderen“De komende dagen zullen we uitsluitsel krijgen.”