Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Emiel Pauwels is reeds 94 jaar, maar blijft de nationale en internationale titels opstapelen. De Bruggeling veroverde vorig jaar nog 4 wereldtitels bij de M90 (op de 200m, 400m, 800m én het hoogspringen) en werd driemaal Europees Kampioen (op de 400m, 800m en het hoogspringen).

Zo ook kwam Pauwels aan de start in het Spaanse San Sebastian, waar vorige week het EK voor Masters doorging. In de finale van de 60m kwam hij uit tegen de Fin Ilmari Koppinen. Deze laatste was in het begin van het jaar echter al 95 geworden en beiden waren dus al zeker van hun titel bij respectievelijk de M90 en de M95. Dit weerhield de beide heren er niet van om er een spannende strijd van te maken. Koppinen nam resoluut de kop bij de start van de wedstrijd, maar de diesel van Emiel Pauwels sloeg pas aan in de tweede wedstrijdhelft. Met enkele ultieme laatste passen schreed hij voorbij de Fin en finishte in 17.70, 19 honderdsten voor Koppinen. ‘Mieltje’ Pauwels veroverde bovendien ook het goud op de 400m, maar moest daar wel zijn meerdere erkennen in (de jongere) Zweed Nevrup. De beelden ziet u hieronder.

Het EK voor Masters ging door in het Spaanse San Sebastian. België deed het goed en haalde maar liefst 15 medailles, waarvan 12 gouden. Hiermee werden we 11de in de medaillestand.