Hordenloopster Sally Pearson wisselt bij de start van het winterseizoen van coach. De Australische Olympisch kampioene kondigde op woensdag aan dat ze de samenwerking stopzet met haar huidige coach Sharon Hannan.

Pearson kende een moeilijk 2013. De Olympisch kampioene van 2012 sukkelde met blessures, maar kon op het WK in Moskou toch nog met het zilver naar huis. Toch kondigt ze nu aan een andere richting te willen inslaan. “Sharon heeft van mij een kampioene gemaakt”, klonk Pearson op een persconferentie. “Maar ik voel dat als ik terug naar een ander niveau wil, dat ik mijn trainingsmethodes moet veranderen. Ik heb nood aan nieuwe ideeën en inzichten in mijn trainingsopbouw.”

Hannan trainde Pearson, nu 27 jaar, al sinds haar 14e. Over wie mogelijks haar nieuwe coach wordt is nog niets gekend.