Sally Pearson hangt haar spikes op 32-jarige leeftijd aan de wilgen. De regerende wereldkampioene op de 100m horden zal haar wereldtitel dus niet verdedigen op het WK in Doha. Pearson kende vaak last van blessures in haar carrière.

Sally Pearson kan terugblikken op een rijkgevulde carrière met maar liefst twee wereldtitels in 2011 en 2017. In 2011 snelde ze op het WK in Daegu naar haar PR van 12″28, waardoor ze de zesde hordeloopster aller tijden is. In 2012 werd de Australische specialiste op de horden ook olympisch kampioene in Londen. In hetzelfde jaar won Pearson de wereldtitel in zaal met een stevige 7″73 op 60m horden. Verder was de Australische tussen 2010 en 2017 goed voor tien overwinningen in wedstrijden van de Diamond League.

Blessures loerden doorheen haar carrière echter telkens om de hoek. In 2015 viel ze zwaar tijdens de Diamond League in Rome. Pearson zou vol op haar pols landen en meerdere breuken in haar voorarm oplopen. Daardoor was ze het resterende deel van het seizoen in 2015 buiten strijd. Bovendien kon ze haar olympische titel in Rio niet verdedigen door een hamstringblessure. De opeenstapeling aan tegenslagen heeft nu geleid tot een eerder vroegtijdig afscheid van de atletieksport. Dat kondigde ze zelf aan via haar social media. Uiteraard baalt de hordeloopster dat ze haar wereldtitel niet kan verdedigen, maar haar perfectionistische, competitieve geest laat een deelname op één been in Doha niet toe. Ze wil vooral haar familie, vrienden, sponsors en fans bedanken die doorheen haar carrière altijd aan haar zijde hebben gestaan. Hieronder kan u de integrale boodschap van Pearson bekijken.