De organisatie van de Memorial Van Damme heeft vandaag op een persconferentie bekendgemaakt dat Renaud Lavillenie en Sally Pearson, twee olympische kampioenen, al zeker zijn van hun Memorial-deelname. Verder benadrukte organisator Wilfried Meert ook dat de Memorial zal blijven bestaan, ook indien men moet uitwijken naar een ander stadion.

Met Lavillenie en Pearson strikte de organisatie dus twee Olympische kampioenen, respectievelijk in het polsstokspringen en op de 100m horden. Renaud Lavillenie gaf nu al te kennen dat hij graag over de 6 meter wil in Brussel, wat een nieuw stadionrecord zou betekenen. Op de 100m horden zal Sally Pearson de degens kruisen met de Belgische toppers Eline Berings en Anne Zagré en ongetwijfeld nog enkele andere sterke hordeloopsters. Pearson verscheen al vijf maal aan de start in Brussel, maar slaagde er echt nog nooit in om te zegevieren, zonder meer een plek in haar erelijst die moet gevuld worden.

De onderhandelingen met Usain Bolt zijn lopende, en de organisatie zal natuurlijk hun uiterste best doen om hem dit jaar wel aan de start te krijgen. Intussen zijn er al bijna 16.000 tickets voor de Memorial de deur uit, dus wacht maar niet te lang om uw plaatsje vast te leggen.

“De Memorial blijft bestaan”

Tot en met 2022 kan de organisatie van de Memorial nog beroep doen op het Koning Boudewijnstadion, wat er daarna zal gebeuren is nog onduidelijk. Organisator Wilfried Meert is er niet 100% zeker van dat het veelbesproken voetbalstadion er effectief zal komen, en zou maar al te graag ook het EK outdoor in 2022 naar Brussel halen, maar daarvoor zal het stadion wel flink moeten opgefrist worden.

“Ik wil de Memorial geruststellen, dit prachtige evenement zal blijven bestaan”, vertelt Alain Courtois, Schepen van Sport in Brussel, tegen het Nieuwsblad. “De stad Brussel wil mee naar een oplossing zoeken. Die hoeven we niet noodzakelijk in de stad te vinden, ook in het Brussels Gewest zijn er mogelijkheden.” Volgens Courtois zijn er verschillende mogelijkheden, waar ofwel een nieuw stadion kan gebouwd worden of waar ook kan gewerkt worden met de bestaande infrastructuur, maar daarover later ongetwijfeld meer.