Julien Watrin zet na vier jaar de samenwerking stop met coach Jacques Borlée. De 25-jarige atleet van Dampicourt sluit zich aan bij de trainingsgroep van Francois Gourmet, waar hij met Robin Vanderbemden een boezemvriend en collega 4x400m-loper tegenkomt.

Voor Watrin was het uiteraard geen eenvoudige beslissing. Niet alleen ziet hij Jacques Borlée stilaan als een ’tweede papa’, ook de broers Borlée, Jonathan Sacoor en Damien Broothaerts vergezelden hem haast dagelijks op training. De keuze voor voormalig tienkamer Francois Gourmet is geen grote verrassing. Gourmet maakte afgelopen jaren naam als coach van onder meer Robin Vanderbemden en na heel wat blessureleed leek Watrin toe aan nieuwe wind. Komende jaren wil hij zich verder ontwikkelen op de 400m horden en daarom zal ook Jonathan Nsenga, hordecoach van Anne Zagré, hem begeleiden in zijn weg naar de top. De 4×400 meter-aflossingsploeg blijft daarnaast ook een prioriteit.