Diamond League

De Diamond League-meeting in Zürich begon gisteren al met het kogelstoten bij de mannen en vrouwen. Traditioneel werd het kogelstoten niet in het stadion afgewerkt, maar in het treinstation! Bij de mannen was de Amerikaan Ryan Whiting de beste met een worp van 22m03. Hij won het van de Duitse wereldkampioen Storl, in wie hij twee weken geleden in Moskou nog zijn meerdere moest herkennen. De derde plaats was voor Ryans landgenoot Armstrong.

Bij de vrouwen kogelde de 28-jarige Valerie Adams het verst. De Nieuw-Zeelandse wereldkampioene won met een beste wereldjaarprestatie van 20m98. Daarmee doet ze 8 centimeter beter dan het vorige beste dit seizoen, dat ook al op haar naam stond. Met net geen één meter voorsprong haalde Adams het voor de Russische Kolodko. De Amerikaanse Carter vervolledigde de top 3.