Jacques Borlée heeft naar buiten gebracht in welke volgorde de 4x400m-ploeg straks zal starten in de finale. Gisteren startte Antoine Gillet, dan was het de beurt aan Jonathan Borlée, dan mocht zijn jongere broer Dylan overnemen en Kevin moest het afmaken. Maar nu ziet de opstelling er héél anders uit. Zo zal de 4de van de 400m op dit WK, Jonathan Borlée, in de startblokken als starloper aantreden. Dan is het de beurt aan Kevin Borlée. Dan loopt Dylan en als laatste moet Will Oyowe het afmaken. Zo hanteert Jacques Borlée dezelfde tacktiek als op de Olympische Spelen vijf jaar geleden in Peking. Daar liet hij Jonathan ook starten, dan was het de beurt aan Kevin, dan liep Cédric Van Branteghem en als slotloper liep de traagste van het kwartet, Arnaud Ghislain. Het leverde toen wel degelijk iets op, want ze braken — het Belgische record en finishten op een mooie 5de plaats. Dat record staat overigens nu nog altijd op de tabellen.

Dylan Borlée (links) en Will Oyowe (rechts) moeten het straks afmaken als respectievelijk voorlaatste en laatste loper. - Foto: Ruben Van Den Berghe
Dylan Borlée (links) en Will Oyowe (rechts) moeten het straks afmaken als respectievelijk voorlaatste en laatste loper. – Foto: Ruben Van Den Berghe