Nils Duerinck - Foto - Jasper Jacobs
Nils Duerinck – Foto: Jasper Jacobs

Nils Duerinck werd gisteren aangesteld als tempomaker op de 800m op de Internationale Allonsius Sport B-meeting. Hij deed het weer voortreffelijk te Huizingen en hoopt nog een tijdje als tempomaker te mogen fungeren. Nils is ook de vriend van Axelle Dauwens en daarom vroegen wij hem eens wat hij verwachtte van haar. Axelle treedt immers morgen aan in de reeksen van de 400m horden op het WK te Moskou. “Ik denk dat we wel wat mogen verwachten van haar…”, zei hij gisteren. Ook kwam er natuurlijk een vraag over de 4x400m-ploeg en het verschil tussen de ploeg van dit WK en die van twee jaar geleden, waar hij nog deel van uitmaakte. “De 4x400m-ploeg is nu echt klaar om te presteren. Het verschil tussen nu en twee jaar geleden is vooral mentaal. Ze worden nu omgeven door positivisme en de sfeer waarin we vertrokken vertrokken zijn twee jaar geleden was eerder negatief.” Bekijk het volledige interview hieronder.