Foto: Atletieknieuws
Foto: Atletieknieuws

Kim Ruell beschikt duidelijk over een zeer hoog vormpeil, dat was voor het al BK zeker. Vorige week op de KBC-nacht liep hij immers over de finish van de 1500m in tijd van 3’37″62. Een verbetering van zijn persoonlijk record met meer dan 1 seconde en toch ook een zéér goeie tijd op Belgisch niveau. Als toch wel één van de grote favorieten, bij afwezigheid van Jeroen D’hoedt en Pieter-Jan Hannes, startte hij aan een race met de Belgische titel als enige doel. Uiteindelijk kwam het in een trage race tot een eindspurt. Het was Kim die het op zijn eigen thuispiste haalde van beloftevolle atleten Tarik Mourkrime en Isaac Kimeli. “Alles liep volgens plan”, reageerde de RESC-atleet tevreden. Het seizoen zit er voor de ex-atleet van Atletiek Vlaanderen nog niet op. “Ik hoop volgende week in Ninove, waar ik eigenlijk naar gepiekt heb, mijn tijd van in Heusden nog te verbeteren!”

Bekijk hieronder een interview met Kim Ruell na het behalen van zijn Belgische titel en daaronder is de hele wedstrijd te zien.