AVLO organiseerde vandaag de achtste editie van hun Grote Prijs Stad Lokeren. De Flanders Cup-meeting staat al jaren garant voor heel wat sterke prestaties. Voor deze editie zakten ook heel wat buitenlandse atleten af naar het Oscar Van Rumst Stadion. Wij zetten de belangrijkste prestaties voor u op een rijtje.

In het voorprogramma deed de Belgische juniorenploeg bij de vrouwen een gooi naar de limiet van 46″25 voor het EK in het Zweedse Eskilstuna. Ze bleven met 46″35 amper tien honderdsten boven die limiet. Hun mannelijke collega’s hebben hun EK-ticket al enkele weken op zak, vandaag bleven ze met 41″92 boven de limiet van 41″50.

Ismael Debjani (rechts). - Foto: Peter Wagemans
Ismael Debjani (rechts). – Foto: Peter Wagemans

Hanne Claus van AVMO deed haar kunstje vanop de IFAM vandaag over op de 200m. De tijd om naar het EYOF-kampioenschap in Tbilisi te mogen, bedroeg 24″95, al was dat buiten Laures Bauwens van RCG gerekend. Bauwens liep indoor al naar 24″80. Claus deed daar vandaag echter nog 20 honderdsten af, met 24″60 pakte ze ook de winst. De tweede plaats was weggelegd voor hordenspecialiste van KAAG, Nenah De Coninck, in een tijd van 24″78. Bij de mannen werd het een wedstrijd met een wel zeer sterke meewind van 5m/s. De winst hier was voor de Brit Jonathan Browne in 21″60, die eerder al de 100m wist te winnen in 10″70. De 800m werd gewonnen door Belgisch kampioen op de 800m en de korte cross, Ismael Debjani van CABW, hij finishte in 1’48″46. Aurèle Vandeputte van HAC slaagde niet in zijn opzet om de limiet voor het EK voor beloften te halen, van 1’47″80, hij bleef vandaag op 1’49″26 steken. Wel sloeg scholier Jochem Vermeulen van KAPE erin om de WK-limiet te behalen voor het WK in Cali. Zijn tijd van 1’51″08 is tevens goed voor de derde prestatie aller tijden bij de scholieren, u vindt hier meer over deze prestatie. Op de 800m bij de vrouwen zorgden drie Zweedse junioren voor een clean sweep. De winst was voor Madeleine Bjorlin-Delmar in een tijd van 2’09″02. Eerst Belgische werd hier Mariska Parewyck van EA in een tijd van 2’10″65.

Michael Obasuyi  - Foto: Tomas Sisk
Michael Obasuyi – Foto: Tomas Sisk

Op de 400m horden bij de mannen kregen we een reeks bestaande uit alleen atleten van Ierland en Groot-Brittannië. Winnaar werd de Brit Jack Houghton in een stevige 50″84. Bij de vrouwen was hetzelfde land aan het feest met de Britse Aisha Naibe-wey in 57″26. In de tweede reeks liep scholiere Stephanie Carbonnelle van USTA naar 1’01″34, goed voor de negende prestatie aller tijden én een stevige duik van bijna 2 seconden onder richtprestatie voor het EYOF-kampioenschap. Philip Milanov van VAC was één dag na de FBK Games in Hengelo opnieuw in de discuskooi te vinden. Zijn vijfde poging vandaag was met 64m68  nog iets beter dan in Hengelo. Milanov kwam ook in het kogelstoten in actie en dit met groot succes. In zijn laatste poging stootte hij de kogel 17m91 ver, een gevoelige verbetering van zijn persoonlijk record én een worp waarmee hij de top drie aller tijden binnenduikt. Die worp was echter niet genoeg voor winst vandaag, de bloemen gingen zoals verwacht naar de Bosniër Mesud Pezer, die zijn kogel na 19m37 deed landen. De winst in het hoogspringen bij de mannen ging naar de Venezolaan Yanez Eure met een sprong over 2m21, bij de vrouwen won Hanne Van Hessche van ASVO met 1m78. Corentin Campener van RESC sprong het verst bij de mannen met 7m54. In diezelfde wedstrijd verbeterde Michael Obasuyi van DEIN zijn richtprestatie voor het EYOF-kampioenschap naar 6m99.

Justine Tinck - Foto: Tomas Sisk
Justine Tinck – Foto: Tomas Sisk

In het naprogramma zorgde thuisloopster van AVLO, Justine Tinck, ei zo na nog voor een stunt. De eerstejaarsscholiere liep naar een zeer sterke 9’31″45, waarmee ze op amper één seconde van het WK voor scholieren in Cali strandde. Die tijd is goed voor de vierde prestatie aller tijden bij de scholieren. De limiet voor Cali bedraagt 9’30″08, het wordt dus wellicht hopen op een deliberatie van de selectiecomissie. Wel is Tinck hierdoor extra zeker van deelname aan het EYOF-kampioenschap, want die richtprestatie, van 10’19″76, behaalde ze al eerder op het seizoen.

De volledige uitslag vindt u hier terug.