Diamond LeagueNederland heeft een nieuwe sensatie op de spurt bij de dames te pakken. De amper 21-jarige Daphne Schippers liep in het Zwitserse Lausanne, op de Diamond League, naar 11″09 op de 100m. Daarmee is ze slechts 1 honderdste verwijderd van het Nederlandse nationale record op die afstand. Die tijd staat al ruim 27 jaar op naam van Nellie Cooman.

Even ter vergelijking: het Belgisch record staat op naam van Kim Gevaert. Zij noteerde op 9 juli 2006 11″04.

Daphne Schippers liep afgelopen week in Nijvel al naar 11″10. Schippers specialiseerde zich de laatste jaren in de meerkamp, maar bewijst met deze tijden zeker haar slag te kunnen slaan op de korte loopnummers. Haar 11″09 is goed voor een derde tijd in Europa dit jaar.

Ook bij de heren viel Nederland op. Churandy Martina kroonde zich in Lausanne de snelste op de B-reeks van de 100m bij de heren. Hij liet een snelle 10″03 optekenen, goed voor een tweede tijd in Europa dit seizoen. Ook later op de avond drukte Martina zijn stempel in Lausanne. Hij won er de 200m in het hoofdprogramma in 20″01. Het persoonlijke beste van de Europees kampioen staat op 9″85, maar zijn tijd in Zwitserland was wel goed voor een flinke verbetering van zijn seizoensbeste van 20″23.

 

Alle uitslagen vindt u hier.