Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

 

Kevin en Jonathan Borlée zijn nog op zoek naar hun beste vorm in het nieuwe seizoen. In hun races blijven ze onder de verwachtingen. Peter Hespel, die de trainingsschema’s maakt, blijft rustig: “Dit is logisch voor een post-olympisch jaar.” En dat beaamt ook Patrick Stevens.

Inspanningsfysioloog Peter Hespel zegt dat de decompressie na zo’n olympisch jaar zeker een rol speelt in het vormdal van de tweeling. Dat zei vader Jacques Borlée eerder ook al. “Het doel dit jaar is om later te pieken, naar het WK in Moskou toe”, zo klinkt Hespel op Sporza. “En dat zal ook lukken. Ik maak mij alvast geen zorgen om Kevin en Jonathan. Ze moeten hun top nog halen.”

Ook ex-spurter Patrick Stevens is dezelfde mening toebedeeld. Hij gelooft dat de Borlées in functie van het WK nog tijd genoeg hebben om te pieken. “Op twee maand tijd kan veel gebeuren. En ze zijn getalenteerd genoeg om dat te doen”.

Beluister de volledige fragmenten hier.

 

Wat denk jij? Laat het weten via onze laatste poll.

1 REACTIE

  1. Drie weken vertraging in hun trainingsopbouw wegens lange, koude winter. Zaten zij dan niet in Zuid-Afrika?
    Een extra trainingsdag inlassen tijdens het aan de gang zijnde atletiekseizoen? Kon dat niet in de winter?

Reacties zijn gesloten.