Diamond LeagueHoogtepunt van de donderdagavond in Rome moest de 100m worden. Op het Golden Gala, een manche in de Diamond League, kwam Olympisch kampioen Usain Bolt er immers aan de start. Grootste uitdager werd dopingzondaar Justin Gatlin, die deze zomer al onder de 10″ liep.

Verrassend (of niet?) genoeg was het ook deze laatste die het uiteindelijke haalde. Met 9″94 was de Amerikaan één honderdste sneller dan de Jamaicaan Bolt. Het was sinds augustus 2010 geleden dat Bolt nog een nederlaag leed. Voor gisteren liep hij dit jaar trouwens nog niet onder de 10″, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Gatlin. Na de race liet Bolt weten dat hij de nederlaag wel kon plaatsen. “Dat is het leven. You win some, you lose some“, reageerde hij voor de camera’s.

De beelden van die 100m bekijkt u hieronder.