De Zuid-Afrikaan Andre Olivier zorgde op de 800m voor één van de sterkste prestaties van de avond - Foto: Ruben Van den Berghe
De Zuid-Afrikaan Andre Olivier zorgde op de 800m voor één van de sterkste prestaties van de avond – Foto: Ruben Van den Berghe

 

Gisteren stond ook de 800m op het programma van de 4de editie van de IFAM Outdoor. Het was vooraf uitkijken naar de limietpoging van enkele junioren. Het was eerst de beurt aan de C-reeks waar Aaron Botterman een gooi deed naar de limiet voor het EK in Rieti. Met 1’48″83 bleeft hij net boven de limiet van 1’49″64 die vooropgesteld wordt. In de B-reeks eindigde Brecht Bertels (1’49″95) eveneens amper enkele tienden boven die limiet voor het juniorenkampioenschap, maar ook hij haalden het dus jammer genoeg niet. In de A-reeks tenslotte liep de Zuid-Afrikaan Andre Olivier naar een heel snelle tijd van 1’44″74. Onze landgenoot Jan Van Den Broeck finishte 6de in 1’47″94 en daar was hij tevreden mee ondanks de weersomstandigheden.

Bekijk hieronder het interview met Jan Van Den Broeck + respectievelijk de A-reeks, B-reeks en de C-reeks bij de mannen. Daaronder vindt u ook nog de A-reeks van de 800m bij de vrouwen.