Timothy Herman - Foto: Jasper Jacobs
Timothy Herman – Foto: Jasper Jacobs

Wel Thomas Smet, maar geen Timothy Herman op het speerwerpen op de IFAM deze zaterdag. De atleet van ACME trekt, samen met Antoine Gillet (400m), naar Griekenland voor de International Meeting of Athletics of Kalamata, nabij Athene. Herman hoopt er zijn gemiste seizoensstart alsnog goed te maken.

Het seizoen kwam voor speerwerper Herman maar moeizaam op gang. Het einde van vorig seizoen werd gemist met een zware longontsteking, inclusief een verblijf van vijf dagen op intensieve zorgen, en in het begin van 2013 gooide een ligamentscheurtje roet in het eten.

Herman werkte alsnog een goede stage af in Portugal en wist intussen vier wedstrijden te winnen. Hij werd Provinciaal en Vlaams kampioen en was ook op de eerste twee Flanders Cups (in Sint-Niklaas en Lokeren) de beste. Goede worpen bleven uit. Herman, met een persoonlijke beste van 78m98, bleef dit seizoen voorlopig steken op 71m91.

Herman verlegt zijn doelen dit jaar nu naar de maand juli. Op het Belgisch Kampioenschap en de Nacht van de Atletiek in Heusden wil hij goed presteren.