Onrustwekkende berichtgeving over het Bloso-centrum in Oordegem: volgens het Nieuwsblad gonst het van de geruchten over een mogelijke verkoop van het Putbosstadion en de omliggende infrastructuur. Het zorgt meteen voor ongerustheid over het voortbestaan van wat veel nationale en internationale atleten omschrijven als “de snelste piste van West-Europa”.

Op de voorbije knaledities van de IFAM en Putbosmeeting (op amper een week van elkaar), viel het amper op te maken, maar de infrastructuur van het Putbosstadion en Bloso-complex in Oordegem zou mogelijks in gevaar zijn. Atletiekclub Vlierzele Sportief uitte alvast zijn bezorgdheid. Het kabinet van Vlaams Minister van Sport Philippe Muyters noemt de ophef voorbarig.

“We horen de jongste tijd geruchten over een mogelijke verkoop van het stadion”, reageerde VS-bestuurslid Patrick Van Caelenberghe, tevens organisator van de Putbosmeeting, in het Nieuwsblad. De polemiek kwam op gang nadat Vlierzele Sportief enkele weken geleden al een onderhoud aanvroeg bij uitbater Bloso. Tot op heden kwam daar nog geen antwoord op. “We hopen dat de toekomst van deze waardevolle infrastructuur niet in gevaar is”, aldus Van Caelenberghe.

Met de IFAM en Putbosmeeting werden pas nog de grootste nationale meetings van het voorjaar georganiseerd in Oordegem. Met een respectievelijke 16e en 28e plaats op de internationale ranglijst van dit jaar (klik hier) en tal van internationale limietprestaties werd dat ook objectief gestaafd. Dat de infrastructuur in Oordegem aan een klein onderhoud toe is, viel twee jaar geleden al op toen een defecte steeplebalk voor heel wat ophef zorgde tijdens de IFAM.