Op de Werfertage in het Duitse Halle heeft Jolien Boumkwo haar eigen BR outdoor aangescherpt. De kogelstootster van VAC wierp 17m29 en voegt zo 13cm toe aan de afstand die sinds juni vorig jaar bovenaan de Belgische tabellen prijkte. Met een eerste worp voorbij 17m in negen maanden tijd plukt Boumkwo snel de vruchten van haar trainerswissel kort voor het olympische zomerseizoen.

Jolien Boumkwo verlegde in de winter van 2023 behalve haar eigen records ook de grenzen van het Belgische kogelstoten. Ze stond op het EKi in Istanboel, bracht het BR indoor op 17m87 en kwam in openlucht eveneens tot een BR van 17m16. Na de zomer die iets minder verliep dan de winter volgde dit jaar een nieuwe indoorseizoen waarin Boumkwo’s prestaties onder haar eigen verwachtingen bleven. Daardoor maakte de VAC-atlete de drastische beslissing om vier maanden voor de Olympische Spelen het roer om te gooien. Ze mocht aansluiten bij Paul Wilson – oefenmeester van wereldkampioene Chase Jackson – en legde haar lot in zijn handen. Die gedurfde zet levert nu al, nauwelijks anderhalve maand na de overstap, een nieuw Belgisch record op. In het Duitse Halle stootte Boumkwo de kogel bij haar derde poging naar 17m29. Voldoende plaatsjes winnen op de World Rankings om door Belgian Athletics geselecteerd te worden voor het EK zal waarschijnlijk niet meer lukken, maar Boumkwo zit duidelijk op het rechte pad richting Parijs.

Ides Verhulst plaatste zich als speerwerper reeds voor het WK junioren en heeft ook deelname met de discus in het vizier. Hij slingerde zijn schijf in Halle 56m28 het veld in. Daarmee zit de veelzijdige werper van AC Waasland nog slechts 35cm af van het gevraagde minimum.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jolien Maliga Boumkwo (@jolienboumkwo)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in