Het coronavirus heeft al meerdere sportevenementen in China tot uitstel, of zelfs afgelasting gedwongen. Voor de Olympische Spelen in Tokio is daar geen sprake van. Dat benadrukt Yoshiro Mori, hoofd van het Japanse organisatiecomité na een vergadering met het Internationaal Olympisch Comité IOC.

“We willen benadrukken dat we geen afgelastig of uitstel van de Spelen in Tokio overwegen. We werken samen met de nationale overheid en gaan hier op een rustige manier mee om”, aldus Mori aan de internationale pers. Volgens het IOC zullen “alle nodige voorzorgen worden genomen om de veiligheid van de atleten en de bezoekers te garanderen”.

Naast het afgelaste WK indoor zijn ook al veel voetbal- en basketbalwedstrijden afgelast. Gisteren nog werd de Formule 1 GP van Shanghai uitgesteld. 1.300 mensen zijn intussen overleden aan het Coronavirus in China. In Japan is er sprake van een dertigtal overlijdens, met ongeveer 200 besmettingen. De Olympische Spelen in Tokio staan geprogrammeerd van 24 juli tot 9 augustus. Het atletiekprogramma begint op vrijdag 31 juli en loopt tot het bittere einde.