Home » Nieuws » Nationaal » Belgisch Studentenkampioenschap Indoor: Comeback voor Niels Pittomvils, klein drama voor Justien Grillet
Niels Pittomvils - Foto: Yngwie Vanhoucke

Belgisch Studentenkampioenschap Indoor: Comeback voor Niels Pittomvils, klein drama voor Justien Grillet

Afgelopen zaterdagavond stond één van de laatste afspraken van het winterseizoen gepland. In de Gentse Topsporthal kwamen de Belgische studenten in actie voor hun nationaal kampioenschap. De voornaamste deelnemers waren Justien Grillet en Niels Pittomvils, maar het waren drie andere atleten die de studentenrecords verbeterden.

Met meer deelnemers dan vorig jaar en drie nieuwe nationale studentenrecords kan de organisatie tevreden terugblikken op hun evenement. Justien Grillet zal wellicht met gemengde gevoelens terugkijken op haar deelname. Ze won haar reeks van de 60m horden overtuigend in 8″34 (slechts één honderdste van haar PR), maar besloot om in de laatste reeks nogmaals van start te gaan. Ze wou op die manier vriendin Shari Lammens bij haar comeback aan een goede tijd helpen. “De scheidsrechter aan de start zei tegen mij dat mijn tijd niet ging tellen, maar ik had dat geïnterpreteerd als de tijd dat ik dan nog ging lopen. Blijkbaar bedoelde hij toch mijn chrono van de eerste reeks, waardoor ik de Belgische studententitel misloop.” Het goud was zo voor Laures Bauwens (8″61), meerkampster Noor Vidts (8″64) kreeg een zilveren medaille om de hals. Vidts zette diezelfde avond tevens een nieuw persoonlijk record neer in het kogelstoten. Ze won die competitie met een beste poging van 13m95.

Justien Grillet (centraal) – Foto: Yngwie Vanhoucke

Niels Pittomvils maakte van het Belgisch Studentenkampioenschap gebruik om er zijn comeback te maken. De meerkamper blesseerde zich vorige zomer in Götzis aan de knie tijdens het verspringen. Bij zijn terugkeer ging Pittomvils al meteen over 4m81 in het polsstokspringen. Een opsteker voor de vriend van Nafi Thiam met het oog op de zomer.

Verder nog drie nieuwe Belgische studentenrecords. Zo liep Camille Muls op de 1500m solo naar 4’27″28. Ze verbetert daarmee haar eigen record dat ze vorig jaar heeft neergezet. Gaylord Kuba Di Vata klokte na 60m af op 6″80. De baanronde leverde dan weer een nieuw studentenrecord op voor Antoine Snyders met een tijd van 21″40. De wisselbeker gaat net zoals vorig jaar naar de Universiteit van Gent.

Geef een reactie