Scholiere Mariam Oulare heeft op de IFAM Indoor het Belgisch record op de 60m gevoelig scherper gesteld. Ze verbeterde haar eigen nationaal record met zes honderdsten tot 7″37. Met deze chrono staat ze nu tweede op de wereldjaarranglijst bij de scholieren.

Deze zomer maakte de 16-jarige Mariam Oulare voor het eerst furore met een deelname aan het EK voor scholieren en de Olympische Jeugdspelen. Deze winter doet de zus van profvoetballer Obbi Oulare nog een pak straffer. Ze verbeterde eind januari in Reims het Belgische record van Kim Gevaert. Vandaag op de IFAM Indoor ging ze nog een stuk sneller.

Tijdens de reeksen liet ze nog 7″47 optekenen, maar in de finale dook ze zelfs onder die 7″40. Winnen deed de atlete van RCB niet, die eer was weggelegd voor de Nederlandse Marije Van Hunenstijn. De scherpe 7″37 van Oulare was ook nog goed voor de tweede wereldjaarprestatie bij de scholieren. Verder zet ze met die tijd ook de zevende Belgische prestatie aller tijden neer. Ook de EK-limiet voor Glasgow (7″26) lijkt zo stilaan in de buurt te komen.

Bekijk hierboven haar reactie na het aanscherpen van het Belgisch record.