Het WK veldlopen, dat dit jaar in het Deense Aarhus doorgaat, zal het ook bij deze editie zonder Belgische atleten moeten stellen. Er was bij enkele topatleten interesse ontstaan om aan de Mixed Relays deel te nemen, maar de KBAB besliste om geen ploeg af te vaardigen.

Onder meer Sofie Van Accom, Elise Vanderelst, Isaac Kimeli, Robin Hendrix en Jeroen D’hoedt hadden interesse om aan de Mixed Relays deel te nemen op het WK op 30 maart. Maar de atletiekbond is het idee niet genegen en communiceerde dat de afgelopen dagen aan de atleten en hun trainers. Vorig jaar deed een Belgische aflossingsploeg het nog goed op de Great XCountry in Edinburgh met een tweede plaats, maar op het EK in Tilburg in december jongstleden ging het Belgisch viertal af met een zevende plaats als gevolg.

De zwakke prestatie in Tilburg heeft meegespeeld bij het doorhakken van de knoop. Max De Vylder, Technisch Directeur Topsport bij de VAL, gaf ons een woordje uitleg. “Door de resultaten van Belgische atleten in het verleden op wereldkampioenschappen cross waren wij al niet geneigd om deel te nemen. We hebben daarom ook nooit selectiecriteria opgesteld. De prestatie van de Belgische aflossingsploeg in Tilburg was niet bepaald van die aard om ons van gedacht te doen veranderen. We moeten daar niet flauw over doen, dat was een zwak resultaat.” Case closed.