Renée Eykens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 800m op het EK in Berlijn. Eykens kwam in de derde van vier reeksen aan de start. Het werd aan de bel meteen duidelijk dat er geen verliezende tijden zouden behaald worden. Het werd een rommelige wedstrijd, waarin de eindsprint allesbepalend werd. Eykens deed alles wat ze kon, maar daardoor tikte ze een concurrente aan.

De atlete verloor haar evenwicht en kwam behoorlijk zwaar ten val. Een zichtbaar ontgoochelde Eykens bleef op de piste liggen en werd uiteindelijk met de hulp van de reekswinnares, de Oekraïense Pryshchepa, rechtgetrokken. Onze landgenote strompelde over de finish, maar kon gelukkig wel op de steun van het Duitse publiek rekenen.

Pryshchepa verzekerde zich in de reeks van Eykens van de halve finale door winst te behalen in 2’04″07. De derde reeks was de enige reeks waarin er relatief traag werd gelopen, waardoor het sowieso een moeilijke opgave zou worden voor Eykens om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het was hoe dan ook al een sterke prestatie dat de atlete op dit EK stond als we kijken naar het blessureleed waar ze de voorbije maand niet van gespaard bleef.

We hopen dat Renée geen al te grote lichamelijke ongemakken zal ondervinden na haar val.

Het Belgische kamp heeft in tussentijd klacht ingediend tegen de Française Claudia Saunders die in de valpartij betrokken was. Het is voorlopig nog afwachten of dit iets uithaalt.