De KBAB heeft vandaag de genomineerden voor de Gouden Spike vrijgegeven. De laureaten van vorig jaar, Nafissatou Thiam en Philip Milanov, maken ook dit jaar een grote kans om in de prijzen te vallen. Verder worden ook de belofte van het jaar bij de vrouwen en de mannen verkozen, net als het team van het jaar.

De Gouden Spike is de belangrijkste onderscheiding die door de Belgische Atletiekbond wordt uitgereikt.  Op zaterdag 26 november verzamelt de atletiekwereld net als vorig jaar in Limburg, meer bepaald op Stayen in Sint-Truiden. De uiteindelijke laureaten worden verkozen door een jury bestaande uit atletiekjournalisten, gewezen nationale topatleten en bestuurders van de KBAB.

De genomineerde atleten:

5 vrouwen: Boumkwo Jolien/RCG – Carton Louise/ACME – Eykens Renée/KAPE – Thiam Nafissatou/RFCL – Zagré Anne/RESC

6 beloften vrouwen: De Vocht Elien/AVZK – Eykens Renée/KAPE – Maudens Hanne/VS – Van Den Brulle Kato/ALVA – Vanderels Elise/MOHA – Vidts Noor/VAC

11 mannen: Abdi Bashir/RCG – Bouchikhi Soufiane/CABW – Borlée Jonathan/RCB – Borlée Kévin/RCB – Broeders Ben/DCLA – Bultheel Michael/FLAC – El Hachimi Abdelhadi/SMAC – Hannes Pieter-Jan/OLSE – Milanov Philip/VAC –Naert Koen/RESC – Van Der Plaetsen Thomas/DEIN

7 beloften mannen: Baeten Stijn/DCLA – Broeders Ben/DCA –Capiau Tobias/DEIN – Debognies Simon/OEH – Kersten Dieter/ADD – Quintelier Matthias/AVKA – Vanderbemden Robin/SER

Team van het jaar: 4x400m alle categorieën mannen (Belgian Tornados)