Dat het een mooie dag is voor indoornieuws! Eerder vandaag mocht de organisatie van de IFAM indoor al pronken met de komst van spurtlegende Dwain Chambers, maar ook na de middag viel leuk nieuws te sprokkelen. Met de komst van Nadine Broersen, Nadine Visser en Dennis Licht is ook Nederland immers bijzonder sterk vertegenwoordigd op 13 februari in Gent.

Dennis Licht, in 2014 de beste op de CC in Mol - Foto: Tomas Sisk
Dennis Licht, in 2014 de beste op de CC in Mol – Foto: Tomas Sisk

Met Nadine Broersen, die zal starten op de 60m horden en in het verspringen, komt er zo zelfs een wereldkampioene indoor aan de bak in Gent. In 2014, in het Poolse Sopot, kroonde zij zich immers tot mondiaal kampioene op de vijfkamp. Met haar (outdoor) persoonlijke beste van 6m39 in het verspringen zal haar meerkampachtergrond echter amper opvallen. Ook het verspringen bij de mannen was met het WK-brons in 2015 van Jianan Wang en de zilveren WK-medaillist in 2013, Ignisious Gaisah, al eerder heel sterk bezet.

Op de 60m horden zal ook Nederlands kampioene Nadine Visser te vinden zijn. Zij klokte vorig jaar nog 8″08. Ook Dennis Licht komt graag terug naar Gent. Vorig jaar liep hij nog naar 7’54″91 op de 3000m indoor.

Tickets voor de IFAM kun je nog steeds kopen via deze bestelpagina.

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u op de site van de organisatie.