Home » Nieuws » Internationaal » Piste » Definitief: Geen WK voor Pearson [+pijnlijke RX]

Definitief: Geen WK voor Pearson [+pijnlijke RX]

Wat al even gevreesd werd, heeft atlete Sally Pearson op maandagmorgen ook bevestigd: de hordeloopster zal er niet bijzijn op het wereldkampioenschap in augustus nadat ze eerder deze maand haar arm brak. Op de Diamond League in Rome kwam ze pijnlijk ten val nadat ze een horde raakte.

“Ik ben er helaas niet bij in Peking”, liet Pearson officieel weten. “Ik zal me mentaal en fysiek goed terug moeten opladen om me klaar te stomen voor de Spelen in Rio van volgend jaar.” De Australische Sally Pearson had op het WK een zilveren medaille op de 100m horden te verdedigen. In Daegu in 2011 won ze nog het goud.

Een radiografische opname (zie tweet hieronder) kort na de fatale race liet niet veel aan de verbeelding over. Pearson werd intussen geopereerd.

Het WK vindt eind augustus plaats in Peking.

Herbekijk de valpartij hier.