Zondagavond kwam Axelle Dauwens van ACME aan de start op de prestigieuze IAAF World Challenge. Ze ondernam er een nieuwe poging om de WK- en OS-limiet te lopen, die 56”20 bedraagt. Op de Putbosmeeting enkele weken geleden liep ze met 56”69 al een goede chrono, toen kwalificeerde ze zich voor de Universiade in Gwangju. Vorige week zette ze tenslotte een nieuwe seizoensbeste neer met 56”27, amper 7 honderdsten boven de felbegeerde OS-limiet. Deze maal bleef ze steken op 56″84 en een 5de plek.

Axelle Dauwens, met de gekende zwarte zonnebril, ging van start in baan zes. Ze kwam er goed uit de startblokken en wist lang stand te houden. Maar toen de Oekraïense Anna Titimets op en over Dauwens ging in de laatste bocht, verslikte ze zich op een horde en verloor zo haar ritme. Ze probeerde zich te herstellen en haalde de finish na 56″84, haar tweede beste tijd dit jaar. De overwinning ging naar de Zuid-Afrikaanse Wenda Nel in een tijd van 55″36. Anna Titimets moest vrede nemen met het zilver, Hayat Lambarki werd derde.