Het gaat alsmaar beter met Imana Truyers. Haar vijfde plaats in Mol betekende een bevestiging van haar stijgend vormpeil. Komend weekend trekt ze naar Tilburg, een week later staat een wedstrijd met veel meer inzet op het programma, de EK-selectiecross in Roeselare.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

De 21- jarige Truyers kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste individuele Lotto CrossCup-manche. Het ging beter dan in Gent, de topvorm is er evenwel nog niet. “Mol was goed, zeker als je in acht neemt dat ik nog wat kracht miste om door het zand te lopen en langere parcours meer op mijn maat geschreven zijn.” De senioren dames kregen aan het Zilvermeer 5.300m op hun bord, in Roeselare wordt er met 6.250m bijna een kilometer meer gelopen. Op de Warendeloop in Tilburg, waar Imana komend weekend aan de start zal verschijnen,  krijgen de dames 8.000m te verteren. Niet onlogisch dan dat de AVT-atlete zich daar helemaal in haar sas voelt. “Eindelijk valt deze cross eens niet samen met één van de manches van de CrossCup. Ik kijk er echt super hard naar uit!”

Truyers beschouwt de Warendeloop echter wel als voorbereiding op de veel belangrijker cross een week later in Roeselare. “Ik wil me uiteraard graag eens meten met de Nederlandse dames, maar het vizier richt ik toch volledig op Roeselare. Er wordt voorlopig slechts 1 EK-ticket uitgedeeld, en dat wil ik koste wat het kost bemachtigen. Daarenboven hoop ik natuurlijk ook dat de commissie de slaagkansen van de echte crossers gunstig evalueert, aangezien Bulgarije dit jaar staat voor een lastig parcours op hoogte.” De voorbije jaren was Truyers er altijd bij, enkel vorig jaar moest ze met spijt in het hart forfait geven vanwege een hardnekkige blessure. Wie als grootste concurrente wordt gezien voor dat luttele ticket naar Samokov is natuurlijk de winnares van de CC-manche in Mol, Louise Carton. “Ik moet erkennen dat ze echt wel sterk liep. Wel één kanttekening: zij zit verder in haar opbouw dan mij vermits ze eerder is kunnen starten. Ik moet wel toegeven dat ik tot nog toe nooit fel met de prestaties van de tegenstandsters in mijn hoofd zat. Ik ga resoluut uit van mijn eigen kracht!”